Municipiul Arad se dezvolta prin Programul Operational Regional

Arad, Programul Operational Regional

Proiectul Amenajare treceri la nivel cu liniile de tramvai isi propune imbunatatirea conditiilor de desfasurare a traficului urban si cresterea accesibilitatii zonei centrale a Municipiului Arad, prin amenajarea trecerilor la nivel cu liniile de tramvai pe arterele cele mai importante de circulatie.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de 19.140.356,09 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 15.155.556,05 lei.

Proiectul Legatura rutiera Campul Linistii – Centura Arad vizeaza cresterea capacitatii retelei de transport urban, prin realizarea unui tronson de drum de 1131 m, care sa preia fluxurile de trafic, in special trafic greu, de pe arterele din zona centrala si sa le dirijeze spre drumul de centura.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de 10.336.100,77 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 8.156.070,67 lei

Proiectul Reabilitare pasaj rutier Gradiste are ca obiective reabilitarea pasajului rutier Gradiste si a rampelor de acces catre acesta, inlocuirea sinelor de tramvai si reabilitarea iluminatului public, refacerea marcajelor rutiere si a trotuarelor.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 14 luni, este de 17.561.864,67 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 13.148.769,93 lei.

Proiectul Extinderea si dotarea cu echipamente specifice a centrului scolar pentru educatie incluziva Arad va contribui la asigurarea serviciilor specializate de asistenta si educatie pentru copii si elevii cu nevoi speciale din judetul Arad, prin reabilitarea si dotarea cu echipamente specifice a Centrului scolar pentru Educatie Incluziva Arad, astfel: remodularea si extinderea constructiei existente, amenajarea unei cantine si a a spatiilor pentru diverse activitati, cu respectarea standardelor de calitate in domeniul centrelor pentru persoane cu handicap.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de 3.921.113,48 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.859.007,43 lei.

Proiectul Extinderea serviciului de evaluare si ingrijire a copilului care a savarsit fapte penale prin infiintarea unui centru multifunctional de consiliere si educatie urmareste dezvoltarea serviciilor sociale la nivelul judetului Arad, in vederea promovarii incluziunii sociale a grupului vulnerabil de copii care au savarsit fapte penale si nu raspund penal, copii migranti, traficati si copii care au parinti plecati la munca in stainatate, prin imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor sociale destinate acestor categorii de beneficiari.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 14 luni, este de 2.415.066,87 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.434.685,03 lei.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.