Mai multe strazi din municipiul Roman au fost modernizate

Roman, infrastructura, modernizare, fonduri europene, lucrari

“Pe strada Ion Nanu s-a lucrat pe o lungime de aproximativ 500 de metri, realizindu-se 1.000 de metri liniari de trotuare si 500 de metri liniari de covor asfaltic, precum si refacerea integrala a instalatiilor de apa si canalizare. Suma contractata pentru acest proiect a fost de 1.100.000 de lei”, a precizat primarul Laurentiu Dan Leoreanu.

Pe strada Revolutiei, pe linga modernizarea integrala a retelelor de apa si de canalizare, s-au realizat 300 de metri liniari de covor asfaltic si 600 de metri liniari de trotuare, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ 800.000 de lei. Cele doua strazi au fost modernizate de societatea Imrom.

Cel de-al doilea obiectiv, un proiect sustinut din fonduri europene alocate comunitatilor de rromi, precum si din bugetul local, s-a referit la modernizarea strazii Pacii pe o distanta de 300 de metri liniari, a strazii Martir Closca pe o distanta de 200 de metri liniari, respectiv a strazii Alba Iulia, pe o distanta de 100 de metri liniari. In total, s-au efectuat 600 de metri liniari de covor asfaltic, 1.200 de metri liniari de trotuare, precum si retele de apa si canalizare.

“Valoarea totala a proiectului a fost de aproximativ 1.200.000 de lei, din care 800.000 de lei – fonduri europene din sume alocate comunitatilor de rromi, iar 400.000 de lei – contributie din bugetul local. Lucrarile au fost efectuate de firma Darcons. In aceasta zona nu au existat, pina acum, instalatii de canalizare si nici drumuri asfaltate”, a precizat primarul Laurentiu Dan Leoreanu.

Proiectul de modernizare si reabilitare pentru strazile Alba Iulia, Martir Closca si Pacii, a presupus, pe langa modernizarea celor trei strazi, si pregatirea profesionala a 30 de rromi din Roman in domeniul constructiei drumurilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.