Proiecte de dezvoltare a judetului Hunedoara cu finantare europeana

Hunedoara, contracte de finantare

“Autoritatile locale au un mare merit in semnarea acestor contracte deoarece au reusit sa intocmeasca proiecte viabile, care sa corespunda tuturor exigentelor impuse. Pe langa aceste proiecte cu finantare europeana, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a finantat si va continua sa investeasca fonduri de la bugetul de stat pentru: reabilitare drumuri, sisteme de alimentare cu apa si canalizare, infrastructura turistica, constructie de locuinte, infrastructura sportiva si sociala. Numai prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii vor fi investiti in Hunedoara peste 370 milioane de lei, deoarece consideram ca locuitorii de aici merita o infrastructura moderna si zona are potential de dezvoltare” a declarat ministrul Elena Udrea.

Proiectul Sistem de supraveghere video urbana a municipiului Lupeni isi propune scaderea ratei infractionalitatii in Municipiul Lupeni si cresterea rapiditatii si capacitatii de solutionare a infractiunilor stradale in Municipiul Lupeni prin achizitionarea si punerea in functiune a unui sistem de supraveghere video urbana si a unor echipamente pentru siguranta populatiei.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 10 de luni, este de 832.452,81 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 626.191,58 lei.

Proiectul Reabilitare Palat Cultural Lupeni presupune sprijinirea centrului urban Lupeni in vederea dezvoltarii economice, culturale si sociale pentru toate categoriile de locuitori prin reabilitarea si darea in folosinta cu scop cultural si de socializare a palatului Cultural Minerul si regenerarea urbana prin cresterea numarului de evenimente si actiuni culturale si de socializare.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 9.124.522,87 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 6.380.887,17 lei.

Proiectul Reabilitare si modernizare strazi urbane, poduri si sosea de centura in municipiul Lupeni vizeaza cresterea calitatii infrastructurii de transport in municipiul Lupeni, fluidizarea traficului in zona si reducerea cheltuielilor de intretinere.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 33.199.199,83 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 26.184.942,55 lei.

Proiectul Reabilitare, modernizare si achizitionare echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al spitalului de urgenta Petrosani include reabilitarea si modernizarea spatiului destinat functionarii ambulatoriului integrat, izolarea termica a cladirii, echiparea si dotarea a 20 de cabinete medicale si a anexelor echipamente medicale si mobilier specific, reabilitarea rampelor de acces existente si cresterea eficientei energetice a cladirii cu 22%.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 22 luni, este de 18.767.254,96 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 14.498.584,52 lei.

Proiectul Modernizarea, reabilitarea si dotarea cu echipamente de specialitate a cabinetelor ce functioneaza in localitatea Uricani, aferente ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni urmareste imbunatatirea accesului populatiei din zona Vaii Jiului la servicii medicale de calitate, depistarea precoce a bolilor prin modernizarea si dotarea cabinetelor, cresterea eficientei energetice a cladirii prin termoizolare interioara, directionarea pacientilor catre localitatea apartinatoare, respectiv Uricani, si implicit reducerea costurilor de deplasare in localitatea Lupeni, asigurarea multifunctionalitatii sistemului de energie electrica, sursa principala de curent fiind panourile fotovoltaice.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 luni, este de 6.473.713,09 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 4.894.597,00 lei.

Proiectul Modernizarea si echiparea Ambulatoriului integrat al Spitalului Orasenesc Hateg are ca obiective echiparea ambulatoriului integrat al spitalului, cresterea accesibilitatii pacientilor la servicii medicale complete, imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatilor medicale si consolidarea bazei tehnico-medicale a ambulatoriului.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 luni, este de 5.903.021,11 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 4.468.869,58 lei.

Pana in prezent, prin Programul Operational Regional pentru judetul Hunedoara s-au contractat 57 proiecte in valoare totala de 562,76 milioane lei si urmeaza a fi contractate alte 14 proiecte in valoare totala de 200,79 milioane lei.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.