Campania de informare pentru programul Phare – CES

Incepand cu luna noiembrie a acestui an, in Romania se desfasoara “Campania de informare pentru programul Phare – Coeziune Economica si Sociala al Uniunii Europene”, initiata de Ministerul Integrarii Europene in colaborare cu Delegatia Comisiei Europene. Acest concept a aparut din dorinta de a creste nivelul de cunoastere a beneficiilor aduse in comunitate de investitiile realizate cu fonduri nerambursabile europene.

Programul Phare-Coeziune Economica si Sociala acorda asistenta nerambursabila in scopul:

  • reducerii dezechilibrelor dintre cele opt regiuni de dezvoltare si dintre zone cu decalaje socio-economice ale aceleiasi regiuni;
  • imbunatatirea echilibrata si sustinuta a situatiei economice in ansamblu;
  • cresterea standardelor de viata ale locuitorilor din regiunile de dezvoltare ale Romaniei.

Pana in prezent, prin Programul Phare CES s-au finantat, la nivel national, 2.236 de proiecte in valoare totala de aproximativ 400 milioane de Euro, din care numai in regiunea Nord-Est au fost finantate 400 de proiecte, in domenii precum: dezvoltarea infrastructurii, resurse umane, servicii sociale, investitii in invatamantul tehnic si profesional TVET, sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii.

La nivel regional, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est continua aceasta campanie de informare prin organizarea unei prezentari publice intitulata: “Oameni, perseverenta, schimbare”. In cadrul acestui eveniment vor fi oferite informatii privind tipurile de proiecte finantate prin programul Phare CES, vor fi prezentate exemple ale unor proiecte de succes, se vor fi difuza filme documentare prezentand proiecte finantate si vor fi distribuite materiale publicitare.

Pentru Regiunea de Nord-Est, aceasta actiune de promovare va avea loc la Piatra Neamt, in data de 09.12.2005, in “Salonul Albastru” al Hotelului Ceahlau, intre orele 11.00 – 13.00. Pentru detalii si confirmarea participarii, persoana de contact este Roxana Pintilescu, telefon: 0233 – 224168, e-mail: [email protected].

Sursa: , ADR Nord Est, 8 decembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.