Subventii pentru reabilitarea sectorului piscicol

Guvernul a adoptat o hotarare care prevede acordarea de subventii pentru acest an in valoare de 1.000.000 lei (10.000.000 lei vechi), pentru reabilitarea sectorului piscicol din Romania. Suma va fi alocata din bugetul Ministerului Agricultuii. Subventiile care variaza intre 0,8 lei/kilogram la stiuca si 4 lei/kilogram la sturioni, se acorda pentru pestii ce depasesc o anumita greutate, si pentru livrari de minim 500 kilograme la crap, salau, somn, stiuca si minim 100 kilograme la sturioni.

Banii vor fi acordati pentru incurajarea cresterii productiei piscicole in fermele de amenajari piscicole si fermele de crestere intensiva a speciilor cu valoare economica ridicata. Pentru obtinerea de subventii, crescatorii de peste trebuie sa se adreseze directiilor judetene agriciole iar aprobarile vor fi date de Ministerul Agriculturii.

De asemenea, a mai fost emisa o hotarare de guvern care prevede alocarea sumei de 52 de miliarde lei vechi de la bugetul de stat, pentru incurajarea cresterii productiei de peste de consum si pentru protejarea patrimoniului genetic al raselor si speciilor valoroase. Sunt selectate pentru finantare rase de crap (Frasinet, Podu Iloaiei, Ropsa, Ineu, crap salbatic de Dunare, crap ornamental), caras ornamental, lin, somn, stiuca, salau, specii de sturioni.

Sursa: , Gardianul online, 29 iulie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.