Primul centru national de informare si promovare turistica finantat din fonduri europene

fonduri europene, Suceava

“Finalizarea acestui centru de informare este un mare castig pentru turismul din regiune. Infiintarea lui era o necesitate pe care consiliul judetean a identificat-o corect si la timp, avand in vedere importanta turistica a Bucovinei. Sunt extrem de incantat ca putem vedea primele rezultate concrete ale investitiilor de acest tip, finantate din fondurile europene pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului le gestioneaza. As atrage atentia asupra faptului ca proiectul nu se incheie cu aceasta inaugurare, ci este doar primul pas in implementarea unui serviciu de calitate. Recomand autoritatii locale, dar si personalului angajat aici, sa aiba permanent in vedere tintele propuse. Odata deschis acest centru, trebuie urmarita prestarea unui serviciu de calitate si asigurarea unor informatii de actualitate si cat mai complete”, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Valoarea totala a proiectului este de 1.747.984,12 lei, din care 1.354.779,68 de lei reprezinta fonduri nerambursabile. Pe langa constructia efectiva, proiectul prevede dotarea si organizarea centrului in vederea functionarii lui efective.

Astfel, cladirea de circa 300 mp va dispune de mobilier adecvat, de echipamente si softuri informatice, iar angajatii vor avea la dipozitie o baza de date cu informatii turistice. Totodata, fondurile europene contractate finanteaza realizarea de materiale de promovare: un website, harti, pliante si afise.

Ulterior, ministrul Cristian Petrescu a verificat stadiul lucrarilor initiate anul trecut de consiliul judetean in parteneriat cu consiliul local pentru reabilitarea Cetatii de Scaun a Sucevei si a zonei sale de protectie. Proiectul, cu o valoare totala de 52.598.065,27 de lei, beneficiaza de finantare nerambursabila in valoare de 41.032.113,71 lei prin programul Regio.

La finalul vizitei, ministrul Cristian Petrescu a semnat contractul prin care Consiliul Judetean Suceava primeste finantare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul “Modernizarea drumului judetean 175, km 30+800+30+900, 31+090+32+625, 35+900+39+000, Pojorata – Izvoarele Sucevei“.

Proiectul va fi finantat prin Instrumentul European pentru Vecinatate si Parteneriat (ENPI), in cadrul Programului Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, gestionat de MDRT.

Proiectul, cu o valoare totala de 2.607.036 de euro, din care 2.343.725 de euro finantare ENPI, se va derula pe o perioada de 21 de luni si are ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii regiunii istorice a Bucovinei prin reabilitarea drumului judetean care ofera legaturi directe catre punctul de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei – Sepit si catre drumul national DN 17.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.