Valorificarea potentialului turistic al judetului Tulcea prin fonduri europene

Tulcea, fonduri europene

Proiectul este realizat in parteneriat de catre Consiliul judetean Tulcea si Consilile locale Tulcea, Frecatei si Niculitel. Proiectul, initiat la data de 28 mai 2010, are ca termen de finalizare data de 27 aprilie 2012. Valoarea sa totala este de 75.880.405,41 lei, din care 61.561.633,77 lei finantare nerambursabila.

Prin investitiile realizate se urmareste cresterea gradului de acces si mobilitate in zona manastirilor nord-dobrogene, cresterea contributiei turismului la dezvoltarea regiunii si cresterea atractivitatii turistice a zonei.

La acest moment, modernizarea drumurilor este executata in procent de 100%, modernizarea podului de la km 1+770 este realizata tot in procent de 100%, urmand ca activitatea de refacere a mediului inconjurator urmeaza sa fie demarata. Prin proiect au fost reabilitati peste 38 km de drum peste care s-a turnat covor asfaltic si s-au facut amenajarile aferente.

***

Prin Programul Operational Regional, in judetul Tulcea, pana in prezent s-au contractat 30 proiecte in valoare totala de 286,42 milioane lei si urmeaza a fi contractate 24 proiecte in valoare totala de 92,42 milioane lei.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.