Fonduri nerambursabile Regio pentru realizarea Parcului Municipal Ploiesti Vest

fonduri nerambursabile, Parcul Municipal Ploiesti

Beneficiarul finantarii nerambursabile din fonduri Regio este Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Ploiesti, care primeste asistenta financiara nerambursabila Regio pentru proiectul “Realizarea Parcului Municipal Ploiesti Vest, inclusiv a cailor de acces si a retelelor edilitare specifice – Parc Municipal Ploiesti Vest“.

Contractul de finantare are o valoare totala de 93.684.950,15 lei, din care valoarea totala eligibila nerambursabila este de 72.183.509,15 lei (57.999.449,60 lei reprezinta fonduri FEDR; 12.740.389,37 lei fonduri de la bugetul national; 1.443.670,18 lei co-finantare eligibila a beneficiarului).

Durata de implementare a investitiei este de 36 de luni, interval de timp in care pe o suprafata de aproximativ 55 de hectare se vor crea spatii publice pentru recreere si relaxare, precum si pentru desfasurarea de activitati sportive.

Astfel, in cadrul acestui proiect se vor crea locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport (handbal, tenis de camp, tenis de perete si bascket), platforme pentru acrobatii (biciclete si role) si se vor construi alei pietonale, parcari, un centru administrativ, dar si o sera.

Totodata, parcul va fi dotat cu o scena pentru spectacole, un patinoar, un foisor, o moara cu apa, un lac artificial, precum si trei fantani arteziene.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.