Elevii din mediul rural vor invata carte intr-o scoala modernizata cu fonduri Regio!

elevi, mediu rural

Joi, 15 septembrie, a avut loc receptia lucrarilor de executie la proiectul “Modernizare, extindere si dotare scoala Generala cu clasele I – VIII, sat Raca, judet Arges“.

Lucrarile au fost finantate cu sprijin Regio, Axa prioritara 3, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Beneficiarul contractului de finantare este Unitatea Administrativ-Teritoriala Comuna Raca. Valoarea totala a acestuia este de 1.941.023,74 lei.

Pe durata a 18 luni de implementare a proiectului au fost realizate lucrari de modernizare si extindere a imobilului scolii Generale I-VIII din comuna Raca, ce este de altfel singura insitutie de invatamant scolar din comuna.

Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio s-au reabilitat si dotat spatiile existente cu materiale didactice si echipament informatic pentru laboratoarele de fizica-chimie si de informatica, precum si sala de sport. Totodata a fost schimbata toata instalatia electrica si s-a inlocuit tamplaria interioara.

In prezent, la scoala Generala cu clasele I – VIII invata un numar de 150 de elevi din toate cele trei sate apartinatoare comunei – Raca, Bucov si Adunati.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.