Primaria Suceava se imprumuta pentru cofinantarea proiectelor europene

Suceava, credit

Potrivit lui Lungu, imprumutul urmeaza sa fie rambursat intr-o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de doi ani, costurile totale ale creditului ridicandu-se la 11,03 milioane de lei.

Primarul a spus ca 80% din valoarea creditului este garantata de stat, iar restul de municipalitate. Lungu crede ca la 1 octombrie 2011 acest credit va fi functional, avand in vedere ca municipalitatea trebuie sa asigure si o jumatate din prefinantarea proiectelor europene, dupa ce Guvernul a modificat OUG 64/2009, care prevedea ca prefinantarea poate ajunge la 30%, iar in prezent aceasta se aproba in limita a 10% din valoarea proiectului, in doua transe egale.

Primarul a mentionat ca municipalitatea suceveana a beneficiat doar de 15% prefinantare pentru proiectele cu finantare europeana aflate in derulare si ca va trebui sa gaseasca resurse pentru plata celeilalte parti de cofinantare: Lungu a subliniat ca Primaria Suceava este cu platile la zi pentru toate lucrarile care se executa cu finantare europeana.

Pentru cele cinci proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare (PID) ale Primariei Suceava, ce se deruleaza prin POR, precum si pentru proiectul de reabilitare a Cetatii de Scaun, unde Primaria este partener cu Consiliul Judetean Suceava, municipalitatea trebuie sa asigure o cofinantare de 30 de milioane de lei.

Lungu a informat ca, dupa angajarea creditului de la CEC Bank, gradul de indatorare a municipiului Suceava se apropie de 20%.

Sursa: www.administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.