Regiunea de Nord-Est a reusit sa ia doar 15% din banii oferiti de Uniunea Europeana

Nord-Est, bani

Potrivit Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est (ARDNE), 32 de contracte au fost reziliate, majoritatea dintre acestea fiind semnate de firme care nu au putut sa implementeze proiectele.

In total, au fost depuse 1.167 de cereri de finantare la nivelul regiunii, valoarea fondurilor nerambursabile solicitate fiind de 1,3 miliarde euro, de doua mai mare decat suma disponibila.

Cele mai multe proiecte au fost depuse de beneficiari din Iasi (328 de proiecte), Neamt (237) si Suceava (232). ARDNE a primit din Bacau 200 de cereri de finantare, iar din Vaslui si Botosani au fost depuse 88 si, respectiv, 81 de proiecte.

Din cele 14 domenii de interventie pe care se pot depune cereri de finantare, doar patru mai sunt in prezent active, depunerile de proiecte fiind suspendate pe zece dintre domenii dupa ce valoarea solicitarilor de fonduri a depasit 50% din alocarea financiara pentru fiecare domeniu in parte.

Astfel, beneficiarii mai pot depune cereri doar pe Axa I, pe domeniile rezervate Iasului, Sucevei si Bacaului, domeniul 3.3, privind dotarea cu echipamente a serviciilor de urgenta si 4.1, privind dezvoltarea sustinuta a structurilor de sprijin pentru afaceri de importanta regionala si locala.

Mai multe detalii: www.evenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.