Statiunea Amara se dezvolta cu fonduri europene

Amara, fonduri europene

In cadrul proiectului au fost modernizate / extinse caile de acces in parc si au fost amenajate locuri de agrement in scopul valorificarii potentialului turistic al statiunii. Valoarea totala a contractului de finantare este de 13.232.611 lei.

“Potentalul localitatii va fi si mai bine pus in valoare odata cu finalizarea celorlalte proiecte aflate in derulare aici si finantate de minister. Astfel de investitii integrate, pot aduce beneficii atat pentru comunitate locala cat si pentru miile de persoane care vor veni aici pentru a se trata” a declarat Eugen Curteanu.

Pentru dezvoltarea si valorificarea potentialului turistic al statiunii Amara, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului mai finanteaza lucrari de reabilitare si modernizare a infrastructurii de transport, atat din fonduri europene cat si de la bugetul de stat, investitii pentru extinderea retelei de alimentare cu apa si completarea sistemului de epurare, precum si realizarea unui proiect de promovare a statiunii.

Localitatea Amara a dobandit pentru prima data statutul de statiune balneara in anul 1937. Tratamentul balnear din aceasta statiune este benefic in special pentru afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni si sechele post-traumatice si afectiuni neurologice periferice.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.