Kelemen Hunor doreste introducerea elementelor de patrimoniu construit in proiectele europene

Delta Dunarii, proiecte europene

“Ministerul Culturii nu are fonduri structurale, dar asa cum s-a intamplat si in anii trecuti in acele proiecte unde comunitatile locale aplica si solicita sprijin financiar de la fondurile europene pot fi introduse si elemente de patrimoniu cultural construit. Trebuie sa-i incurajam pe colegii nostri din autoritatile locale sa fie foarte atenti si receptivi atunci cand primesc propuneri si cand fac proiecte pentru fondurile structurale, fiindca marea majoritate a fondului construit este in administrarea autoritatilor locale”, a declarat Kelemen, la finalul primei reuniuni a Consiliului Director al Forumului national pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii.

In cadrul aceleasi reuniuni, Kelemen afirma ca ministerul pe care il conduce are patru domenii, intre care se regasesc patrimoniul construit, mostenirea culturala, limesul roman-danubian si fiecare dintre ele trebuie valorificate.

Ministrul a inchis sedinta cu initiativa de a propune un program sectorial pentru cultura in perioada 2014-2020 cu buget european, dupa modelul Greciei sau Portugaliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.