Judetul Tulcea beneficiaza de fonduri pentru dezvoltare regionala

Tulcea, fonduri

Prin proiectul Imbunatatirea serviciilor urbane, a infrastructurii publice urbane si a zonei urbane de vest, municipiul Tulcea, se vor reabilita si moderniza strazi, trotuare, reteaua de distributie apa potabila, reteaua de canalizare menajera, reteaua de canalizare pluviala, la care se adauga amenajarea unei treceri duble la nivel cu calea ferata.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 24 de luni, este de 30.109.931,48 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 21.749.688,12 lei.

Proiectul Imbunatatirea infrastructurii serviciilor sociale, respectiv achizitionarea de echipamente pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii, zona urbana vest municipiul Tulcea prevede montarea unui numar de 35 de camere video color, infiintarea unui dispecerat si dotarea acestuia cu echipamente specifice, precum si crearea a 14 locuri de munca necesare gestionarii sistemului.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 17 luni, este de 3.287.554,06 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.523.866,60 lei.

Proiectul Consolidarea, reabilitarea si modernizarea cladirii din str. Cetatii nr.19, corp A si B, in scopul utilizarii acesteia pentru servicii sociale destinate copiilor – centru de zi presupune reabilitarea unei cladiri, in mare parte neutilizata si cu perspective de a ramane fara nicio utilitate, si refunctionalizarea acesteia in scopul infiintarii unui Centru de zi pentru copii, in cadrul caruia se vor oferi servicii sociale de specialitate.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 16 luni, este de 3.875.296,55 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 3.063.137,58 lei.

Proiectul Achizitionarea si instalarea de echipamente necesare pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii (sisteme de supraveghere video) in orasul Macin urmareste montarea unui numar de 64 de camere video, infiintarea unui dispecerat si dotarea acestuia cu echipamente specifice, precum si crearea a trei locuri de munca necesare gestionarii sistemului.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 9 luni, este de 2.129.549,86 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.649.046,35 lei.

La nivelul judetului Tulcea au fost semnate, pana in prezent, 37 de contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 328,85 milioane lei.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.