Tabara: “Agricultura trebuie sprijinita de stat si in urmatorii 2-3 ani”

agricultura, ajutor de stat

“Agricultura trebuie sprijinita de stat si in urmatorii ani pentru ca poate atenua orice fel de criza care ar aparea la nivel national si international”, a declarat ministrul agriculturii, Valeriu Tabara.

“Abia in ultimii ani am reusit sa ne asezam pe o finantare corecta a sistemului agricol. Cel putin 2-3 ani va trebui sa se mai duca bani spre agricultura din bugetul national”, a afirmat Tabara.

Romania a obtinut in acest an productii forte bune la grau, porumb, floarea-soarelui si rapita. Tabara s-a declarat multumit de nivelul de absorbtie a fondurilor europene in agricultura si a afirmat ca daca toate celalalte sectoare ar avea o absorbtie similara, Romania nu ar avea probleme.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca in perioada 2007-2011 a platit catre agricultori, din fonduri europene, aproximativ 3,7 miliarde de euro. Ministrul a mai spus ca Romania va primi in perioada 2014-2020, din fonduri europene, circa 3 miliarde de euro in plus fata de suma alocata pentru 2007-2013. Agricultura are o pondere in PIB de 6-7%.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.