Primaria Sfantu Gheorghe vrea sa constituie un fond pentru sprijinirea IMM-urilor

ajutor, intreprinderi

Potrivit primarului, ca acest fond sa existe, trebuie mai intai ca oamenii de afaceri locali sa accepte majorarea impozitului pe cladiri de la 1.2 la 1.8%. In acest fond ar urma sa intre diferenta rezultata in urma majorarii impozitelor.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie, Herman Rosner a declarat ca banii alocati de consiliile locale ar putea fi folositi de intreprinzatorii privati pentru participarea la targuri si expozitii, unde pot gasi noi idei si parteneri de afaceri, pentru realizarea de site-uri si comert pe internet sau pentru obtinerea de certificate de calitate, deosebit de utile pe piata concurentiala interna si externa.

Potrivit acestuia, impactul crizei economice asupra mediului de afaceri covasnean a fost devastator, dovada fiind cele 2069 de firme care au fost suspendate, dizolvate ori radiate in anul 2010, un numar dublu fata de cel al firmelor inmatriculate in acelasi an.

In anul 2011, tendinta s-a mentinut, in primele noua luni incetandu-si activitatea definitiv sau pe termen nedeterminat 1.160 de firme din judetul Covasna, fata de 871 de firme nou inmatriculate in aceeasi perioada.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.