Bani pentru apicultori

Apiculorii din Romania pot accesa fonduri europene de circa doua milioane de euro anual in perioada 2008-2010, la care se adauga alte doua milioane de euro de la bugetul de stat, sumele fiind alocate prin intermediul Programului National Apicol, aprobat de Comisia Europeana.

Documentul contine tipurile de activitati care vor fi finantate si conditiile de acordare a sumelor. Apicultorii si asociatiile de crescatori de albine vor putea primi bani, pentru combaterea anumitor boli ale albinelor sau pentru achizitia de roiuri, matci si familii de albine. In plan sunt cuprinse activitatile care nu sunt prevazute deja in cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala, cum ar investitiile in stupine sau cercetarea in domeniu.

Fondurile alocate pentru fiecare an de CE sunt de aproape doua milioane de euro, reprezentand 50% din cheltuieli. Romania va completa, de la bugetul de stat, alte doua milioane de euro anual.

Fondurile ar putea fi accesate incepand cu 15 septembrie, cand vor fi aprobate normele de acordare a finantarilor, printr-un ordin al ministrului Agriculturii.

Sursa: SmartFinancial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.