Fondurile europene ii imping pe fermierii ieseni sa opteze pentru agricultura ecologica

subventii, fermieri

Banii europeni pe care ii pot primi agricultorii si preturile ceva mai ridicate ale produselor rezultate dupa perioada de reconversie sunt motive suficiente pentru agricultorii ieseni sa aleaga agricultura eco.

“S-au inregistrat 768 de cereri privind schema de ajutor specific acordat pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in domeniul ecologic. Dintre acestea, 616 sunt pentru sectorul vegetal, iar 52 pentru sectorul zootehnic. Nu se stie inca cu exactitate cand se vor efectua platile”, a precizat Paul Kmen, directorul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi.

In sectorul vegetal, subventia variaza intre 1.500 si 3.800 de euro anual, in functie de suprafata exploatata, in timp ce in sectorul zootehnic se ia in calcul numarul de capete crescute de fermieri. Astfel, subventiile primite anual variaza intre 1.500 si 3.000 de euro pentru pasari, intre 800 si 2.000 de euro pentru bovine, intre 500 si 3.500 pentru ovine si intre 750 si 950 de euro pentru apicultura.

Mai multe detalii: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.