Evaluarea dosarelor SAPARD va fi simplificata

Procedurile de evaluare a dosarelor de finantare depuse la Agentia SAPARD vor fi simplificate, in urma constituirii unui grup de experti din cadrul institutiei si din Ministerul Agriculturii, care va functiona pina la sfirsitul lunii octombrie. Potrivit unui comunicat al institutiei, grupul este format din 14 angajati ai Agentiei SAPARD si ai birourilor regionale, precum si din doi reprezentanti ai Ministerului Agriculturii.

“Efectele se vor resimti incepind cu trimestrul patru al acestui an. Am vizat in primul rind eficientizarea activitatii in interiorul Agentiei si a procesului de lucru intre aceasta si institutiile care sustin implementarea Programului SAPARD”, a declarat directorul general al Agentiei SAPARD, Gheorghita Corbu. El a aratat ca perioada de evaluare a dosarelor se va reduce, prin fluidizarea si simplificarea procedurilor de lucru. De asemenea, grupul va imbunatati modul de prezentare a informatiilor catre potentialii beneficiari si a documentelor anexate, astfel incit sa fie simplificata cererea de finantare, iar numarul de documente atasate sa fie redus.

Prin programul SAPARD, Romania are acces la fonduri UE de aproximativ un miliard de euro in perioada 2000-2006. Jumatate din sumele necesare pentru derularea proiectelor sint asigurate din surse interne.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 17 august 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.