Fonduri europene prin POR pentru promovarea destinatiilor romanesti

turism, fonduri europene

Este vorba de un numar de 23 de beneficiari ai proiectelor finantate prin Programului Operational Regional. Astfel, 4 consilii judetene, 10 primarii, 8 organizatii non-guvernamentale si o asociatie au inchiriat 33 de standuri in cadrul spatiului expozitional.

Actiunea face parte din planul anual de promovare a turismului romanesc si este eligibila din fondurile europene alocate Romaniei in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica.

Operatiunea se deruleaza prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Interventie 5.3 “Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”.

Destinatiile romanesti sunt promovate la acest targ si in standurile amenajate de autoritatile publice locale sau de asociatiile de promovare turistica. Acestea au accesat fonduri europene pentru a finanta proiecte prin care promoveaza anumite zone sau obiective turistice romanesti, proiecte care includ participarea la targuri de profil, precum cel de la ROMEXPO.

Targul de Turism al Romaniei se adreseaza autoritatilor si asociatiilor profesionale din turism, agentiilor de turism si turoperatorilor, statiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor si companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor si publicatiilor din turism.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.