O noua conventie de colaborare pentru Programul Kogalniceanu

program Kogalniceanu, credit

Creditele beneficiaza de garantia emisa de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii – IFN (FNGCIMM), ce va acoperi maximum 80% din valoarea creditului acordat, dar nu mai mult de 100.000 lei.

“CEC Bank va acorda pentru finantarea acestor clienti credite in lei, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu urmatoarele costuri: dobanda ROBOR 6 luni + 2,60 p.p. (actualizata semestrial in prima zi lucratoare a semestrului); comision de gestiune anual de 1% aplicabil la valoarea creditului; comision de prelungire de 0,8% aplicabil la valoarea creditului”, se arata intr-un comunicat CEC Bank.

Pentru anul urmator, bugetul creste la 70 milioane lei, iar pentru 2013 la 71 milioane lei.

Prin program, IMM-urile pot accesa o linie de credit in valoare maxima 125.000 lei pe an, cu o dobanda partial subventionata, in cuantum de 70% din dobanda calculata pentru creditele in lei, dar nu mai mult de 6,5% pe an. Totodata, IMM-urile vor beneficia de o garantie de stat, care acopera 80% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 100.000 lei.

Programul este apreciat de reprezentantii mediului de afaceri, care considera ca astfel firmele mici si mijlocii vor putea avea acces la credite la costuri mici, intr-un timp scurt si garantate de stat.

Numarul estimat de beneficiari de credite in cadrul programului in perioada 2011-2013 este de 28.000 de firme.

Sursa: esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.