BREAKING NEWS: TVA va deveni cheltuiala eligibila in proiectele finantate din fonduri structurale!

TVA eligibila

Executivul a modificat si completat Hotararea Guvernului nr.759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale.

“Hotararea are in vedere doua obiective: pe de-o parte, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare prin faptul ca TVA devine eligibila, deci poate fi suportata din fondurile comunitare. Pe de alta parte, are un efect pozitiv asupra beneficiarilor care astfel vor putea sa-si deduca aceasta cheltuiala, care va fi suportata din fonduri UE”, a afirmat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a precizat ca noile prevederi vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2012. In termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a acestei Hotarari, vor fi emise instructiuni de aplicare la nivelul autoritatilor de management.

Ministrul Leonard Orban a mentionat ca vor fi permise unele exceptari de la aplicarea noii reglementari, bazate pe analizele efectuate de fiecare dintre autoritatile care gestioneaza fonduri comunitare. Ministrul a explicat ca in momentul in care TVA-ul devine eligibila, vor putea fi finantate mai putine proiecte din fonduri comunitare.

“Din acest motiv, fiecare autoritate de management isi va face o analiza proprie si vom supune aprobarii Guvernului, daca este cazul, exceptari de la aplicarea acestei Hotarari de Guvern: fie ca vorbim de exceptarea in intregime a unor programe operationale sau doar a unor parti din acestea”, a declarat ministrul Afacerilor Europene, care a adaugat ca toate statele membre au luat decizii privind declararea TVA drept cheltuiala eligibila.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.