Ultima saptamana de inscrieri pentru premiile europene MEDEA

Anatomie_aplicatie.jpg

Anatomie_aplicatiePana pe 30 septembrie, cei interesati se poti inscrie in competitia premiilor MEDEA, acordate pentru inovare si bune practici in utilizarea media (audio, video, grafica si animatie) in invatamant si formare.

Din 2010, premiile sunt integrate in Conferinta Media&Learning, un eveniment anual care reuneste practicieni si factorii de decizie politica pentru a evidentia cele mai recente evolutii, servicii si expertize in domeniul mass-media digitala pentru educatie si formare.

Premiile MEDEA sunt sprijinite de catre Programul de Educatie si Formare pe Parcursul Vietii al Comisiei Europene, in cadrul proiectului MEDEAnet.

Premiile MEDEA – editia 2013 se acorda la urmatoarele categorii:

  • Premiul MEDEA pentru produse media educationale create de utilizatori – recunoaste cea mai buna productie prezentata de catre profesori, elevi, parinti sau orice alta persoana sau organizatie implicata in invatamantul primar, secundar, universitar, educatia permanenta sau formarea profesionala;
  • Premiul MEDEA pentru produse media educationale create de profesionisti – recunoaste cea mai buna productie prezentata de catre o societate sau companie, difuzor de productie semi-profesionist, producator audiovizual profesionist, agentie de web, serviciu audiovizual sau multimedia de organizatii cum ar fi universitati, departamente guvernamentale, companii sau organizatii multinationale;
  • Premiul special pentru colaborare europeana in crearea de media educationale – recunoaste excelenta in proiecte si proiecte media rezultate in urma cooperarii transnationale in Europa. Este o recunoastere a impactului unor astfel de colaborari asupra intelegerii interculturalitatii dimensiunii europene;
  • Premiul special al produselor media educationale care promoveaza drepturile cetatenilor europeni – este acordat pentru o productie care utilizeaza in mod clar (multi) media pentru a sensibiliza si promova drepturile care decurg din cetatenia europeana; toate productiile media educationale (in orice forma: website, video, jocuri interactive sau de prezentare), care ilustreaza sau promoveaza tema Anului european 2013.
  • Premiul special al Juriului MEDEA 2013juriul poate, daca doreste, sa atribuie un premiu special, care recunoaste o abordare sau o productie extrem de inovatoare in termeni de concepere pedagogica sau tehnica.

Cei care doresc sa participe sunt invitati sa trimita aplicatia completand un formular online sau prin posta, email, fax catre Secretariatul MEDEA, inainte de 30 septembrie.

Notificarea finalistilor va avea loc la inceput de noiembrie, cu invitatia de participare la conferinta Media & Learning 2013, cand sunt anuntati laureatii.

Mai multe detalii despre aceasta competitie aflati accesand pagina oficiala.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.