Portretul managerului de proiect ideal

manager, proiect

Un management eficient este fundamental pentru orice proiect. Fara asa ceva, un proiect poate esua sau poate fi terminat cu mult peste bugetul alocat. Deseori, intregi afaceri sunt distruse din cauza unui proiect administrat prost.

Persoana responsabila cu administrarea proiectului trebuie sa fie foarte calificata si inteligenta. El sau ea trebuie sa aiba o atentie sporita pentru detalii si capacitate de analiza. Pentru a administra un proiect, un manager trebuie sa cunoasca si sa inteleaga scopul, durata de implementare si cerintele de buget ale proiectului.

Niciun proiect nu este la fel. Un manager de proiect bun este unul care stie sa se adapteze pentru fiecare proiect in parte. Flexibilitate in gandire este una dintre cheile catre un manament de proiect eficient. Din momentul in care sunt primite specificatiile, managerul poate incepe sa dezvolte planul de proiect in detaliu. Capacitatea de a scrie un plan poate fi destul de dificila, cel putin la inceput, dar cu rabdare aceasta abilitate poate fi imbunatatita.

Ti se pare interesant? Citeste continuarea articolului pe Managementul-proiectelor.ro.

Sursa: Revista Romana de Managementul Proiectelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.