IFC va finanta BCR cu 75 milioane de euro

Banca Comerciala Romana (BCR) ar putea imprumuta de la International Finance Corporation (IFC), unul dintre actionarii sai minoritari, suma de 75 milioane de euro pentru a-si dezvolta activitatile de finantare pe termen lung, potrivit unui anunt al institutiei financiare internationale.

IFC apreciaza ca imprumutul va avea ca efect si un mai bun managament bilantier la BCR, intrucat va atenua decalajele de maturitate dintre activele pe termen lung si pasivele pe termen scurt, astfel ca banca va dispune de lichiditati mai numeroase pentru creditarea sectorului privat. Imprumutul va fi analizat de board-ul IFC la jumatatea lunii octombrie, in paralel cu procesul de privatizare a BCR, asteptat sa se incheie in acest an.

IFC, divizia de investitii in sectorul privat a Bancii Mondiale, detine 12,5% plus o actiune din capitalul BCR, participatie egala cu cea a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Statul roman are in proprietate 36,8% din titluri, cele cinci SIF detin 30,12% din capital, iar salariatii BCR controleaza un pachet de 8%.

Sursa: , Cotidianul Curentul online, 21 septembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.