Inscrierea in Registrul fermelor, obligatorie pentru acordarea subventiilor

Agricultura, cel mai greu si important capitol de negociere cu Uniunea Europeana, continua sa dea batai de cap autoritatilor romane, intrucit inca se mai poarta discutii cu privire la acordarea subventiilor. Uniunea Europeana ne cere o evidenta stricta a producatorilor agricoli.

In acest scop, producatorii agricoli vor fi inscrisi in Registrul fermelor, care va fi trimis apoi la UE. “Actiunea incepe pe 1 octombrie si trebuie incheiata la 30 martie 2006. Inscrierea se va face pe baza unei declaratii pe proprie raspundere a fermierului cu privire la corectitudinea datelor, nefiind necesare actele de proprietate, ci doar actele de identitate ale producatorilor. Vor fi inscrise in Registru numai acele persoane care detin minimum 1 hectar teren lucrat, format din parcele de cel putin 0,30 ha.

Dupa inscriere, i se va atribui fiecarui producator un cod unic, pe baza caruia va putea primi subventii. Cei care nu se inscriu in Registrul fermelor nu vor mai putea accesa niciodata subventiile europene. De altfel, numai pe baza acestui Registru, Romania va putea absorbi fondurile comunitare alocate de UE pentru sprijinirea fermierilor”, a declarat reporterilor de la cotidianul Evenimentul de Iasi, dna Camelia Apetroaie, purtator de cuvint la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Iasi.

Sursa: , Evenimentul de Iasi online, 26 septembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.