Fonduri europene pentru revitalizarea mediului de afaceri din Regiunea Centru

fonduri europene, locuri de munca

Fondurile solicitate prin proiecte sunt asigurate din bugetul axei prioritare 4 a Programului Operational Regional, ce vizeaza “Sprijinirea mediului de afaceri regional si local”. Construirea a patru centre de afaceri moderne, pentru imbunatatirea productivitatii muncii si a calitatii produselor si serviciilor, valorificarea resurselor materiale si a fortei de munca locale se va realiza prin 4 contracte de finantare ce solicita 15,07 milioane euro fonduri nermabursabile.

Alte 22 milioane euro fonduri nerambursabile solicitate de 195 de microintreprinderi, sunt destinate lucrarilor de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pensiuni turistice, clinici si cabinete medicale, centre de fitness, baze sportive, service-uri auto, hale de productie si depozite, ale microintreprinderilor din Regiunea Centru.

Cele 37 milioane euro fonduri nerambursabile sunt alocate spre finantare prin domeniul 4.1 destinat dezvoltarii durabile a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala, respectiv domeniul 4.3 destinat sprijinirii dezvoltarii microintreprinderilor. Scopul acestor investitii este de a revitaliza mediul de afaceri si formarea unei structuri de afaceri competitive la nivelul tarii. La valoarea finantarii nerambursabile solicitata de catre cele 199 de firme din Regiunea Centru, firmele vor contribui cu alte 28,43 milioane euro, cofinantare proprie necesara pentru implementarea proiectelor.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.