De cati bani ai nevoie pentru a infiinta un start-up?

start-up, infiintare

Incepeti cu banii pentru active

In aceasta categoria intra toate lucrurile pe care le veti folosi pe termen lung. Spre exemplu, daca afacerea dumneavoastra va avea nevoie de un punct de vanzare, luati in calcul chiria sau achizitia spatiului. Treceti apoi la mobilier, casa de marcat etc si tineti cont de faptul ca o mare parte din aceste cheltuieli vor surveni inainte de deschiderea efectiva a afacerii. In cazul in care veti produce sau vinde diverse bunuri, luati in calcul stocurile de care veti avea nevoie la inceput. Pe de alta parte, un furnizor de servicii nu va trebui sa ia in calcul aceste costuri, pentru ca nu va avea nevoie de un inventar initial.

Pentru fiecare element din lista activelor incercati sa faceti o estimare cat mai realista asupra costurilor. Daca nu aveti toate informatiile necesare si riscurile unor erori sunt destul de mari, incercati sa va documentati intai. De exemplu, in cazul spatiilor comerciale, luati legatura cu mai multi agenti imobiliari pentru a va face o idee cat mai corecta asupra preturilor.

A doua categorie principala este cea a cheltuielilor

Nu tot ce cumparati este un activ. Crearea unui site pentru companie, plata salariilor sau orice alti bani necesari operatiunilor curente sunt exemple de cheltuieli, inclusiv costurile infiintarii firmei. Dupa finalizarea acestui pas veti putea avea deja o idee asupra grosului fondurilor de care start-up-ul dumneavoastra va avea nevoie.

Piesa finala este data de estimarea lichiditatilor necesare in primele luni de viata ale companiei, in perioada in care afacerea nu genereaza un volum suficient de vanzari pentru a acoperi costurile de functionare. Aceasta poate fi etapa cea mai dificila. Perioada minima pentru care trebuie sa anticipati suma necesara este de sase luni, insa cel mai bine este sa extindeti estimarea pe o perioada dubla, adica un an.

Lista ar trebui sa includa vanzarile si cheltuielile pe care le asteptati in primul an de viata al companiei, cu sume defalcate pentru fiecare luna in parte. In functie de vanzarile estimate si de cheltuieli, rezultatele ar trebui sa va arate daca veti avea suficiente lichiditati pentru a duce afacerea mai departe. Mai mult, acest tabel va arata si de cate luni veti avea nevoie pentru a va acoperi costurile initiale si a trece pe profit.

Sursa: Esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top