Fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale in Ialomita

fonduri nerambursabile, Regio

Beneficiarul, UAT comuna Andrasesti, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita, a primit asistenta nerambursabila din Programul Operational Regional, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, pentru proiectul “Amenajare centru social multifunctional, sat Orboiesti, comuna Andrasesti, jud. Ialomita“.

Valoarea totala a proiectului este de 1.841.389,10 lei, din care valoarea totala eligibila este de 1.442.892,50 lei (1.226.458,63 lei valoarea FEDR, 186.433,87 lei fonduri de la bugetul national si 30.000 de lei cofinantare eligibila beneficiar).

Prin implementarea acestui proiect se urmareste amenajarea si echiparea unui centru multifunctional pentru copii, familie si varstnici in satul Orboiesti, comuna Andrasesti, judetul Ialomita. Durata de derulare a proiectului este de 18 luni, perioada de timp in care se vor executa lucrari de reabilitare, remodelare, extindere si dotare a imobilului dezafectat (fosta scoala generala din satul Orboiesti).

Beneficiarii directi ai Centrului social multifunctional vor fi in numar de 50 la trei luni de la finalizarea implementarii proiectului, din care: 25 de copii cu varsta intre 7 si 14 ani si 25 de persoane varstnice, avand peste 60 de ani. Amenajarea acestui centru va genera totodata imbunatatirea comunicarii si relationarii categoriilor de varste, prin participarea la activitati comune.

Pana in prezent, in judetul Ialomita s-au mai semnat doua contracte de finantare ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale si al caror beneficiar este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita.

Cele doua proiecte sunt: “Extindere, reabilitare termica si dotare Centru ingrijire si asistenta, Municipiul Slobozia, judetul Ialomita“, a carui valoare totala este de 3.446.360 de lei, si “Infiintarea Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihica pentru Adulti Movila“, in valoare totala de 3.710.023,60 lei.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.