Termenul de rambursare a cheltuielilor pentru implementarea proiectelor va fi de cel mult 45 de zile lucratoare

rambursare, cereri

Aceasta masura este instituita la initiativa Ministerului Afacerilor Europene si a Ministerului de Finante printr-o ordonanta care modifica OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.

“Concomitent cu introducerea termenului maxim de 45 de zile pentru procesarea cererilor de rambursare, Ministerul Afacerilor Europene va coordona si procesul de simplificare a procedurilor de verificare a acestor cereri de rambursare, astfel incat termenul prevazut sa poata fi respectat. Aceasta simplificare constituie una dintre prioritatile noastre pentru 2012”, a precizat ministrul afacerilor europene Leonard Orban.

Termenul de 45 de zile lucratoare se calculeaza de la data depunerii de catre beneficiar la autoritatea de management sau la organismul intermediar, dupa caz, a cererii de rambursare intocmite conform contractului/deciziei/ordinului de finantare.

Ordonanta prevede ca termenul de 45 de zile lucratoare poate fi intrerupt de cel mult doua ori, pentru perioade de pana la 5 zile lucratoare, pentru depunerea de catre beneficiar a unor documente aditionale sau pentru clarificari solicitate de autoritatea de management sau de organismul intermediar. Nedepunerea de catre beneficiar a documentelor sau clarificarilor solicitate in termenul prevazut atrage respingerea, partiala sau totala, dupa caz, a cererii de rambursare.

Normele metodologice de aplicare ale ordonantei de urgenta se vor aproba prin hotarare de guvern pana la 30 aprilie 2012.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.