Programul REGIO asigura circa 33 milioane euro pentru infrastructura rutiera din Mures

REGIO, proiect

Proiectul, in valoare totala de peste 13 milioane euro, a fost depus spre finantare la sediul ADR Centru din Alba lulia in anul 2009, in cadrul Axei Prioritare 2 a Programului Operational Regional, DMI 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura“.

Drumul Judetean 135 face legatura intre municipiile Targu Mures si Miercurea Nirajului, fiind o importanta axa de transport local, care poate asigura jonctiunea cu traseul viitoarei autostrazi Transilvania, precum si imbunatatirea fluxurilor rutiere catre zona turistica Sovata-Praid. Prin proiectul Cod SMIS 5636, beneficiarul – Consiliul Judetean Mures – propune reabilitarea unei portiuni de 13,555 kilometri de pe acest drum, intre localitatile Magherani si Sarateni.

Cererea de finantare, avand titlul “Reabilitarea, modernizarea DJ 135 Magherani – Sarateni“, are o valoare totala de peste 56,455 milioane lei, din care suma nerambursabila solicitata este de circa 43,92 milioane lei. Investitiile se vor derula pe o perioada de 40 de luni, incluzand reabilitarea a doua poduri si 90 de podete, precum si 56 de intrari in drumurile laterale.

Proiectul va asigura si consolidari ale structurii drumului, cu ziduri de sprijin si drenuri sub santuri, in lungime cumulata de circa 6 kilometri. Beneficiarul fondurilor nerambursabile REGIO considera ca, prin aceasta investitie, se va asigura cresterea traficului in zona, pentru marfuri cu mai mult de 55% si pentru pasageri cu mai mult de 36%, fata de perioada actuala. Scopul acestei initiative a fost reducerea timpului de circulatie si cresterea gradului de siguranta al acesteia.

Documente:
Fisa proiect – Mures

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.