Bill Aulet, BMP: Romanii au un spirit antreprenorial foarte dezvoltat, dar nu stiu ce au de facut

Bill Aulet, antreprenori

Ce ofera acest workshop si care sunt avantajele antreprenorilor romani?

Romanii au un spirit antreprenorial foarte dezvoltat, dar nu stiu intotdeauna ce sa faca. Ideea acestui workshop este de a-i invata ce si cum trebuie sa faca, pentru ca foarte multi isi doresc sa fie in lumea afacerilor. Antreprenorii romani muncesc extrem de mult si nu iau nimic de-a gata. Noi numim asta mentalitatea imigrantilor: sunt dispusi sa faca tot ce le sta in putere pentru a reusi.

Care ar fi cateva elementele cheie ale marketingului produsului antreprenorial?

Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne dam seama cine este clientul nostru si apoi sa facem un produs care sa raspunda nevoilor lui. Multe firme fac un produs, dar nu isi cunosc clientii, iar cel mai important lucru pentru o afacere este sa aiba clienti. Fara ei, nu poti spune ca ai un business, pentru ca nu ai cui vinde. Pot avea o tehnologie extraordinara, dar nu inseamna ca am o companie. Pana cand cineva nu plateste pentru ea, nu am o afacere.

Multi antreprenori spun ca au o idee. Dar pe cine intereseaza asta? Lucrurile trebuie luate invers, pornind de la ce isi doresc consumatorii, nu de la ce vreau eu.

Cativa factori esentiali succesului?

Clientii sunt cei care fac afacerea sa mearga, acesta este primul element cheie al succesului pe care antreprenorii trebuie sa il inteleaga. Dupa ce faci asta, trebuie sa iti definesti clientii. Nu toata lumea va vrea sa cumpere de la tine, asa ca este nevoie un profil al consumatorilor care ar fi tentati sa faca afaceri cu firma ta, apoi sa incerci sa ii atragi. Disciplina este esentiala. Nu ne putem permite sa acordam atentie tuturor oamenilor care ne trec pragul, avem nevoie numai de cei care sunt in target.

Cum abordam politica de pret?

Inca dinainte de a stabili strategia de pret, sunt foarte multe moduri prin care poti extrage valoare din ceea ce faci. Bineinteles, primul pas este sa creezi valoare pentru consumatori. Apoi ai de estimat cat de importante sunt produsele pentru consumatori si cat din aceasta valoare poti opri pentru tine.

Care este reteta secreta a lui Bill Aulet?

Fa ceea ce iti place. Daca iti gasesti ceva ce iti place, atunci vei fi foarte bun in ceea ce faci. In al doilea rand, nu poti face nimic de unul singur. Ai nevoie de alti oameni competenti in jurul tau, in care sa ai incredere. Am fost jucator de baschet si imi gandesc afacerea ca pe o echipa care incearca sa castige. Uneori conduc eu, alteori las echipa sa ma conduca pe mine, dar ma simt la fel de bine ca atunci cand eram pe teren. Iar ca antreprenor imi este mult mai bine decat atunci cand lucram pentru altcineva.

Urmatorul modul al Business Mentoring Program intitulat “Strategii de vanzari globale destinate antreprenorilor romani de succes” va fi sustinut la Bucuresti, Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia, in perioada 13-14 Februarie 2012.

Sursa: esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.