Auditul Comisiei Europene pentru Masura 322 “Renovarea si dezvoltarea satelor” a certificat corectitudinea finantarilor acordate

sat, Masura 322

In urma misiunilor de audit efectuate la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) de catre expertii Comisiei Europene pentru Masura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor nu au fost propuse corectii financiare.

Astfel, procesul de primire, evaluare si selectie a proiectelor depuse pentru aceasta Masura a fost apreciat ca fiind unul corect si valabil, toate sumele contractate fiind validate.

Expertii Comisiei Europene, in urma verificarilor efectuate, au considerat ca procesul de evaluare si selectie a proiectelor depuse de autoritatile locale a fost facut de catre APDRP in limitele procedurale si prin asigurarea egalitatii totale de sanse.

Ca recomandare, Comisia a precizat faptul ca este necesar ca Ghidurile Solicitantului sa fie cat mai din timp facute publice, APDRP insusindu-si aceasta remarca.

“Faptul ca auditul Comisiei Europene a validat corectitudinea evaluarii proiectelor depuse pentru Masura 322 este o confirmare a activitatii APDRP. Desi, au existat numeroase sesizari si acuze la adresa Agentiei, cei care au opinia finala sunt specialistii de la Bruxelles. Si mai important este faptul ca niciun ban din sumele contractate nu va trebui returnat, iar Comisia considera ancheta referitoare la Masura 322 ca fiind inchisa”, a precizat Mihai Gavril VADAN, directorul general al APDRP.

Aceasta nu este prima misiune de audit a Comisiei Europene care se finalizeaza fara corectii financiare.

Pentru Masura 322 au fost depuse 3.225 de cereri de finantare conforme, in valoare de 7,6 miliarde de euro, in conditiile in care alocarea financiara totala a fost de 1,76 miliarde de euro.

Dintre aceste cereri de finantare au fost contractate pana in prezent 617 proiecte in valoare de 1,5 miliarde de euro.

Totodata, 186 de proiecte care vizeaza componenta “d” a Masurii 322 – “Investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010” se afla in ultima etapa a selectiei.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.