Bugetul pentru sustinerea IMM-urilor va urca cu 60%

buget, IMM-uri

Alocarea bugetara pentru acest an pentru implementarea programelor nationale pentru IMM-uri este cu 60% mai mare fata de anul 2011, in special ca urmare a majorarii bugetului alocat pentru Programul Kogalniceanu, de la 24 milioane lei in 2011 la 70 milioane lei in 2012, se arata intr-un comunicat al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

Reprezentantii AIPPIMM apreciaza ca bugetul alocal pentru acest an pentru Programul Kogalniceanu, prin care IMM-urile pot beneficia de credite subventionate, ar putea fi sustinute circa 12.000 de firme mici si mijlocii.

Prin programul Mihail Kogalniceanu statul garanteaza in proportie de 80% creditele accesate de intreprinderile mici si mijlocii si subventioneaza cu pina la 70% dobanda calculata pentru creditele in lei, dar nu mai mult de 6,5% pe an.

Garantia statului nu trece insa de 100.000 lei. Suma acordata reprezinta 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, iar valoarea este limitata la 30% din cifra de afaceri daca firma are si alte facilitati de credit, perioada de rambursare fiind stabilita la maximum un an.

Alt program derulat de Agentie este cel pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, operational din 15 februarie, cu un buget de 21 milioane lei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.