Trei noi contracte de finantare semnate pentru dezvoltarea Polului de Crestere Brasov

Brasov, contracte

Contractele au fost semnate de domnul Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, de domnul George Scripcaru, primarul municipiului Brasov, precum si de domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, in cadrul unui eveniment organizat la Primaria Brasov.

La acest eveniment au fost prezenti Razvan Murgeanu, secretar de stat in MDRT, Gabriel Friptu, director general AM POR si Mihai Vestea, coordonatorul Departamentului Pol de Crestere Brasov, din cadrul ADR Centru.

Fondurile solicitate sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru si sunt destinate reabilitarii infrastructurii sociale si infrastructurii rutiere din zona metropolitana Brasov.

Prin proiectul “Dublare pasaj rutier Fartec”, beneficiarul solicita 18.862.065,40 lei fonduri nerambursabile pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere in zona de nord a municipiului Brasov.

Acest obiectiv va fi atins prin largirea pasajului suprateran “Fartec”, care traverseaza magistrala CF 200 Brasov- Sibiu. Lungimea totala a lucrarilor prevazute este de 682,65 m, inclusiv rampele de acces.

Cel de-al doilea proiect contractat in cadrul acestui eveniment – “Reabilitare cladire cu destinatie de locuinte sociale in municipiul Brasov” – solicita 3.666.074,16 lei fonduri nerambursabile pentru crearea unui numar de 44 noi locuinte sociale prin reabilitarea unei cladiri in prezent neutilizate.

Cladirea are o suprafata totala utila de 2391,92 mp si va facilita accesul unui numar de 119 persoane aflate in situatii de risc, la conditii decente de locuire, in vederea prevenirii si combaterii marginalizarii si excluziunii lor sociale.

Cel de-al treilea proiect contractat solicita 2.146.767,03 lei fonduri nerambursabile pentru “Achizitia si instalarea echipamentelor specifice pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in unitatile de invatamant si pe domeniul public din localitatile Codlea, Sacele, Rasnov, Predeal si Ghimbav”.

Fondurile solicitate vor fi investite in sisteme integrate de detectie, semnalizare si avertizare in caz de incendiu, detectie si avertizare antiefractie, control acces si supraveghere video, la nivelul celor 10 unitati de invatamant din localitatile Codlea, Ghimbav, Predeal, Rasnov si Sacele.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.