Lipova isi valorifica potentialul turistic cu fonduri europene

fonduri europene, Lipova

Proiectul are o durata de implementare de 40 de luni si o valoare totala de 47.145.581,73 de lei, din care 34.489.250,18 lei reprezinta finantare nerambursabila.

Obiectivele sale sunt consolidarea si valorificarea substantei istorice a Ansamblului Maria Radna (format din patru monumente istorice care vor intra in circuitul turistic din 2015) si imbunatatirea infrastructurii de orientare, acces si primire a turistilor in judetul Arad si in localitatea Lipova, incurajand investitiile conexe in Lipova.

“Ca urmare a acestor actiuni, avem in vedere dublarea numarului de turisti, in zona Lipova si in localitatile vecine, pana in anul 2015, precum si cresterea duratei medii de innoptare cu minimum o noapte. Modernizarea infrastructurii va permite, astfel, ca in zona sa se poata desfasura activitati turistice pe tot parcursul anului, fata de 6 luni cat tine sezonul turistic in prezent”, a declarat ministrul Petrescu.

Pana la data de 24 februarie ac.c, in judetul Arad au fost depuse 128 de proiecte pentru finantare prin Programul Operational Regional. Din cele 128 de proiecte depuse, s-au contractat 42 de proiecte in valoare totala de 643,85 de milioane de lei, din care 407,87 de milioane de lei reprezinta fonduri europene.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.