Rata de absorbtie efectiva a fondurilor europene pe Ministerul Economiei este de 17%

economie, fonduri

“Rata absorbtiei efective a fondurilor europene este de 17%, procent care ma nemultumeste. De aceea, 2012 trebuie sa reprezinte anul cu cel mai inalt plafon destinat beneficiarilor. Nu este suficient sa declaram ca prioritati ale guvernului sunt un domeniu sau altul, o categorie sociala sau alta. Voi sustine si voi promova personal orice masura care ajuta IMM-urile”, a afirmat Lucian Bode.

De asemenea, acesta a precizat ca in Romania peste 1.300 de IMM-uri au fost sprijinite prin programele MECMA, pana in prezent, prin doua programe adresate acestui sector.

“La nivel guvernamental am actionat prin AIPPIMM, prin intermediul fondurilor de garantare a creditelor si prin initiative pentru debirocratizare, iar peste 1.300 de IMM-uri au fost sprijinite, pana in prezent, prin cele doua programe adresate acestui sector – programul Mihail Kogalniceanu si Start-up”, a mentionat ministrul Economiei.

Lucian Bode a precizat ca principalele probleme in atragerea fondurilor europene constau in achizitiile publice si lunga perioada a procesului de evaluare.

“In Romania, problemele principale sunt legate de achizitiile publice si perioada lunga de evaluare, care duc la intarzieri. Este necesara eliminarea oricaror intarzieri si respectarea termenelor procedurale. Problemele sistemice din domeniu pot fi rezolvate cu determinare. Avem oameni pregatiti si masuri de eficienta”, a spus Bode.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.