MEDIA Mundus: Stimulente in valoare de 5 milioane EUR pentru proiectele internationale de film

filme, fonduri

Apeluri MEDIA active in 2012

“Fiecaruia dintre noi ii face placere sa vada filme bune la cinema si la televizor. Media Mundus – versiunea globala a programului nostru de succes MEDIA – incurajeaza coproductiile internationale, stimuleaza distributia la nivel mondial si creste competitivitatea sectorului audiovizual european. Scopul urmarit este de a oferi publicului mai multe posibilitati de alegere si ocazia de a vedea filme realizate in intreaga lume”, a declarat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret.

Printre cele 35 de proiecte selectate pentru cofinantare sunt:

“IPEDA MUNDUS”

Acest proiect faciliteaza difuzarea de filme europene pe platforme video internet importante in SUA si Canada. De asemenea, faciliteaza accesul cineastilor din America de Nord la omologii lor europeni.

“EYE ON FILMS”

Aceasta este o retea mondiala de distribuitori si festivaluri care distribuie lungmetraje de debut in peste 20 de tari.

“DOCSTORIES”

Un atelier de formare care urmareste sa dezvolte proiecte documentare creative si programe non-fictiune inovatoare in regiunea Marii Negre (Rusia, Turcia, Ucraina, Romania, Bulgaria, Belarus, Azerbaidjan, Georgia, Armenia si Republica Moldova). “Docstories” va crea, de asemenea, o retea prin care se va stimula circulatia documentarelor si schimbul de bune practici.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.