Firmele cu proiecte UE vor fi invatate cum sa scrie facturi

firme, proiecte UE

“Marea problema pe care o avem este legata de faptul ca marile proiecte de infrastructura, de mediu, de energie nu avanseaza foarte repede si de aceea rata de absorbtie ramane suficient de scazuta. Tocmai de aceea s-a decis aceasta formula, de a avea un proiect pentru constituirea unui task-force alcatuit din echipe operative de experti in domenii precum mediu, transport si achizitii publice. Proiectul va fi realizat in cadrul Facilitatii de asistenta tehnica, sub forma a doua contracte subsecvente vizind proiectele de mediu si, respectiv, de infrastructura rutiera”, a precizat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, la finalul sedintei de marti a Guvernului.

Cele doua proiecte vor fi lansate pana la sfarsitul lunii martie si vor fi contractate in luna mai, cu o durata de sase saptamani si un buget estimat de circa 85.000 euro fara TVA, pentru mediu, respectiv de 72.000 euro fara TVA. Guvernul si-a mai propus, ca, in termen de sase luni, sa fie incheiat un acord-cadru de servicii intre Ministerul Afacerilor Europene si firmele care implementeaza proiecte mari.

Acordul va fi incheiat pentru doi ani si va asigura firmelor asistenta in managementul achizitiilor publice, servicii de verificare a rapoartelor si facturilor, intocmire a dosarului cererii de rambursare, indrumare in rezolvarea unor probleme juridice. Valoarea acordului este estimata la 4,6 milioane euro, pentru furnizarea asistentei in aproximativ 100 de proiecte.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.