Prima conferinta nationala pentru auto-reprezentanti

Fundatia “Pentru Voi” in colaborare cu Federatia Incluziune vor organiza pentru prima data in Romania Conferinta Nationala pentru Auto-reprezentanti – persoane cu dizabilitati intelectuale (Self advocacy).

Aceasta se va desfasura in perioada 4 – 5 septembrie, la hotel Central in Mamaia si face parte din proiectul Grupul de Actiune pentru Mobilizarea Parintilor, finantat de SHIA Suedia.

“Aceasta conferinta ii are in plin plan pe auto-reprezentanti acestia fiind nu doar participanti pasivi ci si implicati de la organizare si realizarea materialelor pana la sustinerea de prezentari si implicarea in discutii de grup. Li se va da astfel ocazia sa vorbeasca deschis despre ce doresc ei de la viata, cum doresc ei sa traiasca si cum decid ei pentru ei. Pana acum au decis pentru ei altii: specialisti, medici, psihologi, politicieni, parinti. A venit timpul sa ascultam cu totii ce-si doresc persoanele cu dizabilitati intelectuale, sa intelegem ca o societate democratica si sa respectam dreptul la viata al tuturor membrilor sai.” a declarat Laila Onu, directoarea Fundatiei Pentru Voi.

In cadrul conferintei vor participa 20 de auto-reprezentanti si insotitorii acestora. Pentru primul an a fost aleasa o varianta cu limita de locuri urmand ca pe viitor sa invitam un numar mai mare de persoane.

Materialele distribuite precum si temele de discutie se vor realiza in limbaj usor de inteles.

Pentru mai multe detalii: 0256/228062 sau 0256/421 215

Persoana de contact este Nicoleta Foica, responsabil relatii publice.

Sursa: Fundatia Pentru Voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.