Comisia Europeana a suspendat programul YOUTH in Romania

Pina in primavara anului viitor, Romania nu va mai avea acces la fondurile europene din care sint finantate proiectele pentru tineret, in cadrul programului “Youth”. Nikolaus van der Pas, directorul general al Directiei pentru Educatie si Cultura din cadrul Comisiei Europene, a luat aceasta decizie la inceputul lunii. “Suspendarea a fost facuta pe motiv ca programul a fost condus gresit de agentia nationala”, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

De proiectele pentru tineret cu finantare europeana se ocupa in prezent Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT), aflata in subordinea Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT). “Am avut o intilnire in aceasta luna cu domnul Nikolaus van der Pas si mi-a spus ca exista un audit pentru aceste programe, iar in perioada 2000-2001 au fost finantate proiecte neeligibile. Practic, fondurile europene nu au fost dirijate cum trebuie de catre organizatiile care au primit finantare”, sustine Karoly Borbely, presedintele ANT, in fata ziaristilor de la Cotidianul.

Controlul UE pentru aceste fonduri a fost facut in Romania inca din anul 2002, dar atunci Comisia Europeana nu a luat atunci nici o decizie privind suspendarea proiectelor pentru Romania. “In urma auditului, s-a ajuns la concluzia ca un milion de euro au fost folositi pentru altceva, iar Romania trebuie sa returneze aceste fonduri. Nu am stabilit cum vor fi dati banii inapoi”, sustine presedintele ANT.

Sursa: , Cotidianul online, 21 decembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.