52 milioane de euro solicitate prin Programul SAPARD in luna decembrie 2005

Agentia SAPARD a inregistrat la sfarsitul anului trecut cel mai mare numar de proiecte depuse si cele mai multe fonduri nerambursabile SAPARD solicitate in doar o singura luna.

Astfel, in decembrie 2005, au fost depuse la Agentia SAPARD 188 de proiecte de investitii private in industria agroalimentara, in exploatatii agricole si pentru diversificarea activitatilor economice, cu 64% mai mult decat media depunerilor lunare de la inceputul anului 2005.

Ponderea cea mai mare a finantarilor SAPARD solicitate apartine investitiilor in turismul rural (Masura 3.4), respectiv 31%, prin 58 de proiecte depuse in valoare totala de 12 milioane de Euro, din care 6 milioane reprezinta contributia SAPARD. Totodata, au fost solicitate fonduri pentru infiintarea fermelor vegetale si animale (Masura 3.1), fiind depuse 65 de proiecte. Fondurile nerambursabile SAPARD solicitate prin aceste proiecte sunt de peste 9 milioane de Euro. in cadrul Masurii 1.1, cele mai multe proiecte au fost depuse in cadrul sectoarelor carne -11 proiecte, contributia SAPARD solicitata fiind de 13,7 milioane de Euro, respectiv lapte si produse lactate – 7 proiecte cu o valoare de peste 5,3 milioane de euro.

Fondurile SAPARD totale solicitate prin aceasta sesiune de depuneri se ridica la 52 milioane de Euro, aproximativ un sfert din fondurile aferente unei alocari financiare anuale medii de, peste 200 milioane de euro. Cele mai multe fonduri apartin investitiilor in industria agroalimentara, respectiv 33 milioane de Euro. Fondurile nerambursabile solicitate pentru investitiile in exploatatii agricole au fost de 13 milioane de Euro iar pentru diversificarea activitatilor in mediul rural au fost de 7 milioane de Euro.

Sursa: , Agentia Sapard, 5 ianuarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.