Avalansa de proiecte Sapard in Regiunea 1 Nord-Est Iasi

In ultima perioada, dar in special in luna decembrie, Biroul Regional de Implementare a Programului SAPARD 1 Nord-Est (BRIPS) a fost asaltat de potentiali beneficiari care au depus proiecte in vederea acordarii de sprijin financiar nerambursabil.

Din cele 98 proiecte depuse in ultimile 6 luni, 30 de proiecte au fost depuse in luna decembrie 2005. Valoarea acestor proiecte este de peste 31,83 milioane Euro, din care eligibile 24,8 milioane Euro, fiind de departe cea mai mare din tara, depusa in luna decembrie.

Pe masuri situatia se prezinta astfel:

  • Pentru Masura 1.1 (Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole) s-au depus 7 proiecte cu o valoare de peste 19 milioane Euro;
  • Pentru Masura 3.1 (Investitii in exploatatiile agricole) s-au depus 10 proiecte cu o valoare de 3,4 milioane Euro;
  • Pentru Masura 3.4 (Dezvoltarea si diversificarea activitatilor din mediul rural) s-au depus 13 proiecte cu o valoare de 2,4 milioane Euro.

De mentionat este si faptul ca in luna decembrie 2005 s-a depus proiectul cu cea mai mare suma pana in prezent, respectiv de 6,2 milioane Euro valoare totala, din care 4 milioane euro valoare eligibila SAPARD. Proiectul a fost depus de catre un intreprinzator din judetul Iasi si prevede “Infiintarea unui abator de pasari” la cel mai inalt nivel de modernizare.

Sursa: , Biroul Regional de Implementare a Programului Sapard 1 Nord-Est Iasi, 6 ianuarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.