Romania si Bulgaria implementeaza programele europene

Expertii romani si bulgari, precum si reprezentantii Comisiei Europene s-au intalnit joi, 19 ianuarie a.c., pentru a definitiva cadrul de lucru necesar implementarii programelor de cooperare transfrontaliera Phare CBC 2005 si 2006, dar si pentru a pregati elaborarea Programului Operational CBC Romania-Bulgaria 2007-2013, care va fi finantat din fondurile structurale.

Joi, 19 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Integrarii Europene, a avut loc intalnirea de lucru a institutiilor responsabile cu programarea si implementarea Programului PHARE CBC Romania-Bulgaria si a Programului Operational CBC Romania-Bulgaria 2007-2013 din cele doua tari.

Intalnirea a avut ca scop stabilirea coordonatelor institutionale si calendarul de pregatire si implementare a programelor Phare CBC Romania – Bulgaria 2005 si 2006. Cele doua parti au discutat despre pregatirea lansarii programului Phare CBC 2005 si finalizarea programarii programului Phare CBC 2006. De asemenea au fost discutate masurile si termenele de pregatire a cadrului institutional de elaborare a Programului Operational CBC Romania – Bulgaria 2007-2013, care va fi finantat din Fondurile Structurale.

“In calitate de viitoare state membre, Romania si Bulgaria trebuie sa-si dezvolte o buna relatie de colaborare, pentru a elimina discrepantele in ceea ce priveste gradul de dezvoltare a regiunilor de granita”, a declarat Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene.

Din cele 34 milioane euro care vor fi alocate Romaniei pentru programele de cooperare transfrontaliera Phare CBC 2005, 8 milioane euro revin pentru granita cu Bulgaria. La discutii au luat parte responsabilii de program din Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria, reprezentantii Coordonatorului National al Asistentei de Preaderare (NAC) din Romania si din Bulgaria, reprezentantii Delegatiilor Comisiei Europene la Bucuresti si la Sofia, precum si reprezentantii Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera Calarasi si ai celor trei ADR-uri de pe granita romano-bulgara. De asemenea, au participat si consultantii care asigura asistenta tehnica a Directiei De Cooperare Transfrontaliera si Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera pentru pregatirea si implementarea activitatilor specifice Programului Phare CBC 2005-2006.

Sursa: , Ministerul Integrarii Europene – Biroul de Presa, 20 ianuarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.