Proiect de asistare a IMM-urilor in zona de Nord-Vest

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest anunta inceperea primului proiect PLATO implementat in Romania. Proiectele PLATO se deruleaza de 20 de ani in 12 tari din Europa si au fost lansate in vederea sustinerii dezvoltarii mediului de afaceri si in special a IMM-urilor.

Proiectul PLATO Romania va fi implementat, in parteneriat, de catre Camera de Comert Halle-Vilvoorde din Belgia si Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, iar finantarea este asigurata prin programul de asistenta financiara al Guvernului flamand.

Reprezentantul Camerei Flamande de Comert, Peter Vanduyfhuys, care este managerul proiectului european, coordoneaza proiecte PLATO din 1993 si a lucrat pana acum, in acest domeniu, in Belgia, Polonia, Cehia si Bulgaria. “Obiectivul PLATO Romania este sa creeze rezultate concrete in dezvoltarea afacerilor pentru fiecare dintre IMM-urile participante, cum ar fi cresterea cifrei de afaceri si a profitului, largirea cotei de piata, cresterea productivitatii muncii si altele. De asemenea, regiunea Nord-Vest a Romaniei va fi inclusa pe harta PLATO, integrand astfel IMM-urile romanesti in reteaua internationala a celor 20.000 de IMM-uri PLATO din toata Europa”, se arata intr-un comunicat al ADR Nord-Vest.

In cadrul proiectului, IMM-urile din regiune vor beneficia de instruire specializata pe domenii de interes maxim, precum si de experienta si cunostintele specialistilor din cadrul unor companii mari din Romania si din Uniunea Europeana. Aceste rezultate vor fi atinse prin transfer de know-how si asigurarea accesului la cele mai moderne tehnici de management, prin contributia celor mai buni traineri de pe piata europeana si romaneasca, precum si prin aportul celor cinci manageri de top din Belgia, care si-au exprimat disponibilitatea de a veni in Romania pentru a-si impartasi cunostintele si experienta in domeniul afacerilor.

In cadrul proiectului vor fi instruite aproximativ 150 de IMM-uri romanesti din regiunea Nord-Vest, in domenii precum intocmirea unui plan de afaceri, tehnici de vanzari, marketing, selectia, evaluarea si motivarea personalului, finantarea afacerilor sau networking. La finalul proiectului va avea loc un concurs cu premii pentru cele mai bune rezultate in dezvoltarea afacerilor. Perioada de implementare a proiectului PLATO Romania este de 18 luni, incepand cu ianuarie 2006.

Sursa: , Administratie.ro, 9 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.