“Economia bazata pe Cunoastere” sustinuta de Zsolt Nagy in plenul Camerei Deputatilor

Marti, 14 februarie 2006, Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a sustinut in plenul Camerei Deputatilor proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 180 din 14 decembrie 2005 pentru ratificarea Acordului de imprumut, in valoare de 60 milioane dolari SUA, dintre Romania, reprezentata de Ministerul Finantelor Publice, si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea proiectului “Economia bazata pe Cunoastere”, semnat la Bucuresti la 8 decembrie 2005. Proiectul de lege a fost adoptat cu 217 voturi pentru, 7 impotriva si 3 abtineri.

Proiectul va contribui la extinderea accesului la tehnologiile informationale moderne si de comunicatii, imbunatatirea cunostintelor de utilizare a calculatorului pentru cetatenii comunitatilor selectate, dezvoltarea si promovarea serviciilor de administratie publica oferite prin mijloace electronice, modernizarea invatamantului preuniversitar, promovarea comertului electronic si adoptarea solutiilor inovative in mediul de afaceri local, precum si stimularea activitatilor culturale.

Proiectul este format din patru componente – accesul la TIC in comunitatile dezavantajate si imbunatatirea cunostintelor informatice, dezvoltarea si promovarea serviciilor e-guvernare, promovarea suportului electronic pentru comert si inovatie pentru IMM-uri, managementul de proiect si se estimeaza ca va fi finalizat pana la data de 31 decembrie 2010.

Sursa: Compartimentul de Informare Publica si Relatii cu Presa – MCTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.