Conferinta ” Oportunitati pentru Romania in zona europeana a cercetarii”

In cadrul eforturilor de integrare a cercetarii romanesti si a domeniului de dezvoltare tehnologica in programele europene si pentru pregatirea participarii organizatiilor din Romania la viitorul Program Cadru 7 (PC7), la nivel national au fost initiate manifestari dedicate constientizarii comunitatii stiintifice si economice romanesti privind participarea la acest program si oportunitatile pe care acesta le va oferi.

In acest context, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza, la sediul acesteia din urma din B-dul Octavian Goga nr. 2, sala “Cuza”, vineri, 24 februarie 2006 incepand cu ora 9.30 conferinta cu tema “Oportunitati pentru Romania in zona europeana a cercetarii”. Evenimentul se bucura de prezenta d-lui Robert-Jan Smits, directorul Directoratului B (“Structuring European Research Area”) din cadrul Comisiei Europene “Directia Generala “Cercetare & dezvoltare tehnologica”.

Mentionam ca Directoratul B este cel care coordoneaza activitatile privind proiectele tip ERA NET, ERA NET+, Platformele Tehnologice Europene (ETPs) si JTIs (Joint Technology Initiatives), relatia cu Art. 171 (parteneriat public-privat) si art. 169 (armonizarea programelor nationale). Aceste actiuni se regasesc inviitorul Program Cadru 7 al Uniunii Europene si va beneficia de o finantare sporita fata de Programul Cadru 6 si de reguli de participare simplificate.

Informatii suplimentare despre aceasta conferinta se pot obtine de la dna. Gela Rotaru, telefon 021-319.01.69, email: [email protected].

Sursa: , Camera de Comert si Industrie a Romaniei, 17 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.