Garda Financiara verifica firmele din judetul Suceava ce au primit fonduri nerambursabile

Actiunea vizeaza un numar de 37 de societati care au beneficiat de facilitati prin programul de coeziune economico-sociala Phare si prin alte programe.

Garda Financiara Suceava a declansat o actiune de control a societatilor comerciale din judetul Suceava care au beneficiat de fonduri nerambursabile prin programul de coeziune economico-sociala Phare si prin programul de dezvoltare regionala. Anuntul a fost facut ieri de comisarul sef al Garzii Financiare Suceava, Ionut Vartic. in cadrul actiunilor demarate in cursul acestei saptamani vor fi verificate 19 firme care au primit sprijin financiar prin intermediul fondurilor Phare si 18 firme care au primit fonduri nerambursabile prin Programul de dezvoltare regional.

“Va fi verificat modul de folosire a fondurilor nerambursabile, daca nu sunt deturnari de fonduri. in paralel se va desfasura si o actiune de control a beneficiarilor de certificat de investitor in zona defavorizata Bucovina”, a declarat Ionut Vartic, comisar sef la Garda Financiara Suceava.

Societatile de pe raza judetului Suceava care au beneficiat de fonduri nerambursabile prin programele PHARE si cele de dezvoltare regionala au obtinut aceste facilitati prin intermediul Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord Est din Piatra Neamt. Incepand din anul 1999, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a fost stabilita ca Autoritate de Implementare pentru Programele de Coeziune Economica si Sociala din Programele Nationale PHARE 1998, PHARE 2000, PHARE 2001 si ca Autoritate de Contractare pentru programul DEZVOLTAREA REGIUNII NORD-EST finantat de Guvernul Romaniei (Fondul National pentru Dezvoltare Regionala).

In cazul fondurilor Phare limita maxima pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) a fost de 300.000 Euro/proiect. Fondurile Phare sunt acordate pentru stimularea investitiilor in tehnologii avansate utilizate de IMM in desfasurarea activitatilor lor – cumparare de licente de fabricatie sau de software pentru modernizarea operatiunilor, cum ar fi proiectare asistata de calculator, precum si pentru imbunatatirea procesului de management – servicii de consultanta pentru reducerea costului investitiei finantate prin proiect, software si servicii de consultanta pentru contabilitate asistata de calculator, etc.

Sursa: , Monitorul de Suceava online, 28 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.