ING Bank – locul patru in topul bancilor din Romania

ING Bank s-a clasat anul trecut pe locul patru in topul bancilor din Romania, activele nete bancare crescand cu 45,7 la suta in 2005, fata de 2004, si ajungand la 1,843 miliarde euro, informeaza banca.
ING Bank si-a consolidat pozitia pe piata din Romania prin aportul de valoare si inovatia serviciilor oferite, clasandu-se printre primele cinci banci din Romania, cu active nete bancare in crestere cu 45,7 la suta.

Spre deosebire de celelalte banci care ocupa primele locuri, ING isi mentine pozitia de varf exclusiv prin strategia unei cresteri organice. Atat prin serviciile bancare pentru companii, unde s-a orientat catre segmente noi de finantare, cat si prin serviciile bancare pentru populatie, unde a extins conceptul de Self’Bank in toate marile orase din tara, ING a obtinut in 2005 rezultate solide: cresterea portofoliului de credite cu 42 la suta, cresterea volumului conturilor curente cu 31 la suta, cresterea numarului depozitelor cu 46 la suta.

Tot in anul 2005, ING a lansat operatiunile sale de leasing prin ING Lease, confirmand increderea sa in potentialul pietei din Romania sub aspectul derularii proiectelor inovatoare si in acest sector. Pentru a acomoda volumul crescut al activitatii sale bancare si de asigurari, ING va inchiria un spatiu de 9.200 mp in nordul Capitalei, intr-o cladire de birouri a carei constructie a inceput in decembrie 2005.

”2005 a fost anul unor mari decizii si provocari, in care ING a ales sa creasca organic. Aceasta strategie s-a dovedit a fi de succes, intrucat rapida extindere a retelei noastre de unitati bancare pentru persoane fizice, ING Office-uri (in prezent 90 de unitati in 21 de orase) a generat rezultate peste asteptari. Avem in acest moment peste 170.000 de conturi noi deschise de la lansarea conceptului de Self’Bank in iulie 2004. Intentionam sa deschidem alte 70 de unitati noi pana la sfarsitul anului 2006. Aceasta este dovada faptului ca Self’Bank s-a potrivit perfect sistemului bancar din Romania”, a declarat Dirk Serbruyns, presedintele ING Romania.

ING a anuntat o crestere a veniturilor nete totale in Romania pana la 73 milioane de euro in 2005, in vreme ce totalul activelor sale a ajuns la cifra de 1,843 miliarde euro.

Anul 2006 va fi pentru ING anul produselor bancare inovatoare pe piata din Romania, atat pentru persoane fizice, cu orientare catre segmentul de Internet Banking, cat si pentru companii, cu orientare catre IMM-uri. ING a fost prima institutie financiara internationala care a deschis o sucursala bancara in Romania dupa 1989, oferind toata gama de servicii.

Sursa: ING Financial News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.