Din 2007, Romania trebuie sa cheltuiasca zilnic 5 milioane de euro

“Pentru a nu pierde fonduri structurale, Romania va trebui sa cheltuiasca, incepand din 2007, circa 5,2 milioane de euro pe zi, inclusiv sambata si duminica”, a declarat recent Gabriel Friptu, director general in Ministerul Integrarii, la un seminar organizat, la Calarasi, de Eurocom.

El a aratat ca tara noastra va beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri structurale nerambursabile de la UE in valoare de 17,2 miliarde de euro. “Daca nu reusim sa cheltuim foarte repede banii, in perioada urmatoare va trebui sa cheltuim mai mult de 5 milioane de euro pe zi.

Iar daca luam in considerare si fondurile pentru agricultura si dezvoltare rurala, va trebui sa cheltuim 8 milioane de euro pe zi!”, a mai spus Friptu. O parte dintre autoritatile locale au pregatit deja proiecte pentru finantari.

Pentru accesarea fondurilor post-aderare, judetul Calarasi a pregatit proiecte de mare anvergura, printre care proiectul Danubius Park, privind dezvoltarea activitatilor de turism si relaxare in zona adiacenta Dunarii etc”, a declarat Marian Dinulescu, vicepresedinte la Consiliul Judetean Calarasi.

Pe de alta parte, oficialul din Ministerul Integrarii a atras atentia si asupra posibilelor nereguli in cheltuirea fondurilor europene, care ar putea atrage dupa sine rambursarea lor.

El a explicat ca, in cazul cheltuirii unor sume din fondurile primite de un beneficiar pentru activitati neeligibile la finantare, beneficiarul va fi nevoit sa restituie toti banii UE, nu doar partea de fonduri cheltuita pe activitati neeligibile.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.